BEŞ MİNARE KENT
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BEŞ MİNARE KENT

bitlisliler paylaşım forumu ve buluşma noktası
 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 ders boş eve koş evede yemek keledoşş

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin



Mesaj Sayısı : 16
Kayıt tarihi : 15/01/08

ders boş eve koş evede yemek keledoşş Empty
MesajKonu: ders boş eve koş evede yemek keledoşş   ders boş eve koş evede yemek keledoşş Icon_minitimeÇarş. Ocak 16, 2008 1:59 am

Malzemesi:

Un, tereyağı, kurut ayranı veya şıjır (yağı alanmış ayran çökeleği), pul biber, tuz.



Hazırlanışı:

Ekmek hamuru yapılır, normal büyüklükte parçalar kesilir, elle yassılaştırılır, içine tereyağ sürülür, hamur bükülür tekrar iki avuç yardımıyla açılır. Önceden kızdırılmış tandıra vurulur. tandırdan çıkarılınca sıcak sıcak tabaklara doğranır. Üzerine kurut ayranı veya şıjır ayranı dökülür, tereyağına pul biber katılarak eritilir ve sıcak ekmeğin üzerine sıcak yağ dökülerek servise sunulur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://bitlis.yetkinforum.com
 
ders boş eve koş evede yemek keledoşş
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BEŞ MİNARE KENT :: BİTLİS YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: